Δημήτρης Μεϊντανης Χημικός

Learn better. Do better. Be better.
Δημήτρης Μεϊντάνης

καθηγητής Χημείας

Δημήτρης Μεϊντάνης

Ο Δημήτρης Μεϊντάνης είναι Καθηγητής Χημείας, απόφοιτος  του Πανεπιστημίου Πατρών. Παραδίδει μαθήματα Χημείας σε μαθητές Λυκείου στο χώρο που διαθέτει στην Αργυρούπολη (Νότια Προάστια Αττικής) αλλά και διαδικτυακά μαθήματα μέσω οργανωμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Η υποστήριξη των μαθητών γίνεται με  σύγχρονο και ασύγχρονο υλικό το οποίο είναι δομημένο για να καλύπτει τους μαθησιακούς στόχους των μαθητών.

Σκοπός είναι η κατάκτηση της γνώσης με ταυτόχρονη εισαγωγή των μαθητών/τριών στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις επιλογές τους.

Η πείρα στη διδασκαλία της Χημείας, απορρέει  από τη συμμετοχή του για πολλά χρόνια σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και για περίπου 15 χρόνια, σε ιδιωτικό σχολείο των νοτίων προαστίων της Αττικής. Η πορεία αυτή δίνει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής προετοιμασίας των παιδιών για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, η ενεργή συμμετοχή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ως διορθωτής γραπτών, αλλά και στην εξέταση παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες (ΕΕΑ), εξασφαλίζουν τη δυνατότητα μιας πιο αποτελεσματικής βοήθειας στους μαθητές/τριες έτσι ώστε  να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

Η πολύτιμη επιστημονική γνώση που απορρέει από το MSc Educational PsychologyNUP (Εκπαιδευτική Ψυχολογία) συμβάλλει  στην στοχευμένη παροχή της εκπαίδευσης καθώς αυτή  προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου ξεχωριστά με βάση τα προσωπικά του στοιχεία.

Η διδασκαλία είναι μια εμπειρία, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από πάθος, μεθοδικότητα και αγάπη.

Σχετικά με τα μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Απευθύνεται στους μαθητές της Β’ λυκείου, όλης της Ελλάδας, για το σχολικό έτος 2023-2024, που έχουν υψηλούς στόχους στο μάθημα της Χημείας, με σκοπό την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο μαθητής πρέπει να έχει πρόσβαση σε καλή σύνδεση στο internet, και σε συσκευή με μικρόφωνο, ακουστικά και κάμερα καθώς και δυνατότητα σάρωσης εγγράφων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονη (ζωντανά εξ αποστάσεως μαθήματα) και ασύγχρονη (ηλεκτρονική πλατφόρμα) εκπαίδευση που συνδυαστικά δημιουργούν ένα πακέτο αποδοτικής μάθησης.
Η σύγχρονη εκπαίδευση αποτελείται από 2 ώρες εξ αποστάσεως μαθημάτων την εβδομάδα (δηλαδή 120 λεπτά) από τον καθηγητή Δημήτρη Μεϊντάνη.
Στα εξ αποστάσεως μαθήματα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του προγράμματος (έως 5 άτομα ανά τμήμα).
Η ασύγχρονη εκπαίδευση περιλαμβάνει διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία ο κάθε μαθητής με την κατάλληλη καθοδήγηση συμμετέχει σε διαδικτυακά κουίζ, ενώ έχει στη διάθεσή του πολλαπλά βίντεο και ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό την εμβάθυνση στις έννοιες της χημείας.
Κάθε εβδομάδα ο μαθητής έχει συγκεκριμένες δραστηριότητες που πρέπει να υλοποιήσει οι οποίες ανατίθενται από τον καθηγητή.

Η αξιολόγηση των μαθητών περιλαμβάνει αξιολόγηση διαμορφωτικού χαρακτήρα με διαδικτυακά κουίζ την ώρα της διάλεξης αλλά και ασύγχρονα διαδικτυακά κουίζ πριν και μετά τη διάλεξη.
Επίσης, περιλαμβάνει αθροιστική αξιολόγηση με ένα διαγώνισμα περίπου κάθε ενάμιση μήνα το οποίο θα διορθώνεται και θα επιστρέφεται στους μαθητές με σχόλια προς βελτίωση καθώς και πρότυπες απαντήσεις.

Στη διάρκεια των ζωντανών εξ αποστάσεως μαθημάτων ο κάθε μαθητής μπορεί να σηκώσει το χέρι του και να του δοθεί ο λόγος ώστε να εκφράσει την απορία του.
Αν η απορία του γεννηθεί μελετώντας πριν ή μετά το ζωντανό μάθημα, τότε ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει την απορία του σε ειδικό φόρουμ της διαδικτυακής πλατφόρμας. Αυτή θα απαντηθεί είτε εκεί είτε στο μάθημα.

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου γίνονται μαθήματα που αναφέρονται στη Χημεία της Β’ λυκείου τα οποία θεωρούνται προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση των μαθημάτων της Γ’ λυκείου.
Από το Δεκέμβριο του και μετά αρχίζει να διδάσκεται η ύλη της χημείας της Γ’ λυκείου με σκοπό την καλύτερη εμπέδωση των κεφαλαίων της χημείας που περιλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων εξετάσεων.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα, θα συμμετάσχουν σε μία αρχική δοκιμασία αξιολόγησης στην ύλη της χημείας της Α’ λυκείου (περισσότερες πληροφορίες- οδηγίες θα σας σταλούν μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος)Το ποσοστό επιτυχίας στη δοκιμασία αξιολόγησης θα κρίνει το αν θα μπορέσουν να εισαχθούν στο πρόγραμμα.
H διάρκεια της δοκιμασίας θα είναι μιάμιση ώρα και θα περιλαμβάνει ερωτήσεις θεωρίας, διαφόρων τύπων και προβλήματα από τη Χημείας της Α’ λυκείου με τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.
Η επιλογή των μαθητών γίνεται έτσι ώστε να υπάρχει ομοιογένεια των μαθητών και τα καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 9μηνη και ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2023, ενώ ολοκληρώνεται το Μάιο του 2024.

Στείλτε μας email ή συμπληρώστε την φόρμα στην “Εκδήλωση Ενδιαφέροντος” και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Ο μαθητής που έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Β’ λυκείου δικαιούται αυτόματα να συνεχίσει και στο πρόγραμμα της Γ’ λυκείου.
Το πρόγραμμα της Γ’ λυκείου περιλαμβάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία (καλοκαίρι του 2024) με 3 ώρες την εβδομάδα για 5 εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2024, ξεκινάει και πάλι με 3 ώρες την εβδομάδα μέχρι τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2025.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Δημήτρης Μεϊντάνης- Χημικός

Επικοινωνήστε μαζί μου

Γραφικό. Σύμβολο τοποθεσίας
Τοποθεσία

Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 43, Αργυρούπολη 16541

Γραφικό. Σύμβολο τηλεφώνου
Τηλέφωνο

+30 6944515950
+30 2109927281

Γραφικό. Ταχυδρομικό κουτί
E-mail

info@dmeintanis.gr